Norveška 2010 – Treking na Trolltungo (Tyssedal, Odda)

V Tyssedalu (Odda) sva se pasla že pred nekaj dnevi, a sva se bila potem zaradi slabega vremena prisiljena za nekaj dni umakniti skoraj 200km južneje, v Stavanger in tam počakati na izboljšanje vremena. Tako nizko na jug države, v vseh teh letih odkar obiskujem Norveško, nisem potovala še nikoli, zato sva seveda tokrat z Markotom izkoristila priložnost in si končno uspela ogledat znamenita norveška klifa Kjerag in Pulpit rock. Polna vtisov in že z utečenimi podplati sva se danes lotila še Trolltunge in po dobrih 20ih kilometrih pešakarije kasirala prvi žulni davek. K sreči po današnjem trekingu sledi nekaj dnevni premor, da voda iz žulov odteče in pekoča bolečina mine. Potem bo usnje na podplatih spet pripravljeno za nove boje z granitom:).



O trekingu na Trolltungo sem pisala že lansko leto — beri objavo Norveška 2009 – Treking na Trolltungo/Trolov jezik , tokrat pa prilagam le fotke z letošnjega trekinga, v dokaz, da kamnita polica še “stoji”:)…


Še GPS sled današnjega trekinga prikazana v Google Maps (posnela sva jo na poti nazaj, saj sva si na poti proti Trolltungi pomagala kar z GPS sledjo, ki sva jo lani posnela z Matejem…)

Trolltunga.gpx

Andreja

This entry was posted in Leto 2010, Potovanja. Bookmark the permalink.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja